Kulak Kıllılığı Neden Olur?
26 Haziran 2024

Kulak Kıllılığı Neden Olur?

Kulak Kıllılığı

Kulak kıllılığı problemi yaşayan bireyler, dış görünüşlerinden rahatsız oldukları için bu duruma kalıcı bir çözüm ararlar. Günümüzde yaygın olarak karşılaşılan ve birçok insanın rahatsızlık duyduğu kulak kıllılığı sorununu ve bu sorunun nedenlerini, ayrıca tedavi yöntemlerini inceleyelim.

Kulak Kıllılığı Nedir?

Kulak kıllılığı, genetik olarak babadan oğula geçen ve Y kromozomuyla taşınan bir durumdur. Bu nedenle kulak kıllılığı kadınlarda görülmez. Kalıtsal bir özellik olan kulak kıllılığı, hasta bir babanın tüm erkek çocuklarına geçer. Genlerin baskın veya çekinik olması bu durumda bir etki yaratmaz, çünkü bu geni baskılayacak bir alel gen bulunmamaktadır. Kulak kıllılığı olan bireylerin kulakları doğuştan kıllıdır.


Kulak kıllılığının genetik sebeplerinin yanı sıra, vücutta fazla veya eksik salgılanan hormonların da bu duruma sebep olduğu tıbben kanıtlanmıştır. Karaciğer hastalıkları, böbrek üstü bezlerinin çalışmaması, yumurtalıklarda görülen sorunlar, ailesel bozukluklar, kalıtsal yatkınlık, erkeklik hormonunda bozukluk, prolaktin hormonu salgılayan kimyasal içerikli ilaçlar ve kistler gibi birçok faktör kulak kıllılığına neden olmaktadır.

Kulak Kıllılığı Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak kıllılığından kurtulmak isteyen bireyler, makasla kesme, kısaltma veya ağda gibi yöntemlere başvursalar da kalıcı olarak kurtulamazlar. Kulak kıllılığı için kalıcı diyebileceğimiz tek yöntem lazer tedavisidir. Aksine, kulaktaki kılların tıraş edilerek alınması kılları güçlendirir ve köklü olarak uzamalarına sebep olur. Kulak kıllılığı problemi yaşayan bireyler, lazer tedavisini sadece kulaklarına uygulamakla kalmayıp yüz çevresindeki kıllar için de çözüm yöntemi olarak görmektedirler. Yapılan araştırmalara ve incelenen istatistiklere göre lazer tedavisinin kulak kıllılığını %60-%70 oranında azalttığı görülmektedir. Hatta uzun süreli ve düzenli tedavi sonrasında kıllardan tamamen kurtulmak mümkündür. Lazer tedavisi, kulak kıllarının kulak çevresine dağılmasını önler ve bir daha çıkmasını engeller. Lazer tedavisi için hastanelere veya güzellik salonlarına başvurabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Lazer tedavisinin dışında, kulak kıllılığını kontrol altına almanın diğer yöntemleri de mevcuttur:

  • Elektroliz: Bu yöntem, kılların köklerini tahrip ederek kalıcı bir çözüm sunar.
  • Kimyasal Krem ve Losyonlar: Bu ürünler, kılların büyümesini yavaşlatabilir veya tamamen durdurabilir.
  • Doğal Yöntemler: Sarımsak yağı veya limon suyu gibi doğal ürünler, kılların incelmesine yardımcı olabilir.

Her ne kadar kulak kıllılığı genetik ve hormonal faktörlere bağlı olsa da, doğru tedavi yöntemleri kullanılarak bu durum kontrol altına alınabilir ve bireylerin yaşam kalitesi artırılabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Konuşurken Kulaktan Ses Gelmesi

Konuşurken Kulaktan Ses Gelmesi

Haber Bülteni

Güncel

Kulak Akupunktur Noktaları

Kulak Akupunktur Noktaları

Güncel

Fil Kulağı İşlevleri

Fil Kulağı İşlevleri